Tactical e-store, Saudi Arabia ‘Stepped into Mobile’ – Uplifting its sales with our Mobile Commerce Solution

Case Studies | May 29, 2018
By MobiCommerce
casestudy tactical store

“100% synchronization of mobile apps with my e-store is the unique feature I like the most, has reduced our efforts to sync the store.”
– Mohammad Zobaidi, “Tactical Store” Saudi Arabia

autotrends - mobicommerce

 

1. Give us a quick overview of your business?

Ans. Our business is into retail sector selling tactical, military and outdoor clothing and gear via an online e-commerce platform named ‘Tactical’. We are working to provide high quality, reputed brand’s tactical clothes, gears, and equipment at competitive prices for soldiers, hunters, adventurers.

2. How does our solution help your business to achieve its objectives?

Ans. MobiCommerce’s App building solution has helped us to create and launch our mobile application both for iOS and Android platform that is 100% synced with our Magento based ecommerce store. It has enabled us to generate more sales and revenue by providing additional platform to sell our products.

3. What challenges did you face in your industry that led you to look for a solution like ours?

Ans. As, it is now a necessity to have an app for any business especially ecommerce business in order to provide shopping ease and convenience to the customers. I found that there are high building cost of creating application in the market and they take a long time to deliver and launch your app. Where as MobiCommerce provides ready to launch application solution and deliver it to you in a very short time say in 48 hours only. With this, you can go live quickly at a comparatively lower price! This had encouraged us to chose MobiCommerce’s solution.

4. How long have you been using our solution?

Ans. It’s now been 8 months we are using your solution without any problem.

5. Did you explore any other solutions prior to this that did not work out? If so, what happened?

Ans. No. MobiCommerce’s App solution was the first one we decided to go with. Personalized demo and free trials had helped us to choose MobiCommerce in the first case.

6. What was most important to you while evaluating your options and what made our solution stand out from our competitors?

Ans. Ease of use, quick launch, and a lower price was the most important factor while evaluating app builder companies in which MobiCommerce was successfully fitted to our requirements. The application is built on advance Magento platform providing easy admin panels, customized themes, multi-currency and multi-lingual stores. It is also search engine friendly and provides the variety of marketing features to promote better and generate more traffic.

7. Which unique feature of Mobicommerce Solution did you like the most? Why?

Ans. 100% synchronization with our e-store in real without any manual changes is the best and unique feature that I like the most. I did not want to spend more time and effort everytime in making changes in e-store and app in order to keep it synchronized.

8. Give us the overall experience with MobiCommerce.

Ans. It was really an excellent experience to work with MobiCommerce.

9. Would you recommend MobiCommerce to others? Why?

Ans. Yes, I would definitely recommend MobiCommerce. It’s the best solution.

MobiCommerce

MobiCommerce is a leading end-to-end eCommerce software solutions provider. Known for developing scalable and feature-rich Marketplaces, eCommerce websites, mobile apps, and Progressive Web Apps (PWAs), MobiCommerce boasts of being more feature-rich and fast as compared to its competitors. It has a steady clientele from the GCC and Europe.

Recent Blogs

Google’s Core Web Vitals and eCommerce

What Are Google’s Core Web Vitals And How Will They Impact Ecommerce?

Google implemented one of the most significant changes in how it ranks web pages in 2020. First announced in May but rolled out from June 2021 onward, Core Web Vitals, a set of user-focused metrics is designed to measure a page’s health. This is in regards to delivering a seamless and speedy user experience. Every… Continue reading What Are Google’s Core Web Vitals And How Will They Impact Ecommerce?

0 comments
Boost Your Megento Store revenue’s on Mobile with Mobicommerce

Boost Your Magento Store Revenue’s On Mobile With MobiCommerce Tools

The past few years witnessed mobile devices replace desktop computers as the go-to method for accessing the internet. As a result, mobile soon became essential for eCommerce store owners to communicate and engage with their customers and drive higher sales. In fact, research shows that mobile eCommerce sales will account for of all eCommerce transactions… Continue reading Boost Your Magento Store Revenue’s On Mobile With MobiCommerce Tools

0 comments

MobiCommerce Mobile Apps And PWA Builder On Magento Marketplace

Now Download Our Free Magento 2 Extension For Mobile Apps And PWA Builder On Magento Marketplace We are incredibly pleased to announce the launch of our FREE Mobile Apps and PWA Builder extension on the Magento Marketplace. Yes, you read that right! Our open-source Magento 2 extension has been engineered with an aim to provide… Continue reading MobiCommerce Mobile Apps And PWA Builder On Magento Marketplace

0 comments

Want to stay up to date?

Sign up for our newsletter and be the first to receive all the latest updates.

[formidable id=7]
Ready to bring your ‘A’ game?

Beat branded competition with our innovative eCommerce development solutions.

Request a callback from us by filling the form below.

Get your project estimate. Brainstorm business ideas. Book a demo. Get complete support and so much more!