Read-out How Building a Mobile App with Mobicommerce has Helped Mr. Sahni

Case Studies | January 9, 2018
By MobiCommerce

“Our B2B sales have increased more than 100% after launching our Mobile App”
– Mr. Sandeep Sahni, Owner – Auto Trends (www.autotrends.in)

autotrends - mobicommerce

1. Give us a quick overview of your business?

Ans. We are India’s first B2B eCommerce portal selling car accessories directly to the Retailers, Dealers, Wholesalers, Distributors and Stockists owning any car related business. Not only B2B, our brand, Auto Trends also has more than 15000 + registered B2C customers buying car accessories on a regular basis.

2. How does our solution help your business to achieve its objectives?

Ans. Mobicommerce is one of the important reasons for the success of the Auto Trends Mobile App. Among the many amazing features the highly customizable widget design (Layout Editor) is the new benchmark in the field of companies selling Magento based mobile apps. Push Notification, one of the best features of mobicommerce solution helps us in retaining our customers by letting them buy all our newly introduced products and not only this, the cherry on the cake is the all new Deep linking feature where we retain & grab new customers via Whats App, Facebook and other social media.

3. What challenges or needs did you face in your industry that led you to look for a solution like ours?

Ans. Our company being both, the B2C and B2B seller platform, we needed an app company to understand our needs and the complex customization our business demanded which was quite difficult to communicate and make the Marketing team understand and it was the marketing head Mr. Danish from Mobicommerce who understood all our queries and gave us a quote which suited our budget hence making us decide to partner with Mobicommerce.

4. How long have you been using our solution?

Ans. It’s been close to 2 years we have partnered with Mobicommerce.

5. Did you explore any other solutions prior to this that did not work out? If so, what happened?

Ans. We had tested Simi cart and few others but Mobicommerce being an Indian company & the friendly approach made us choose Mobicommerce over other companies.

6. What was most important to you while evaluating your options or what made our solution stand out against our competitors?

Ans. The key reason for us to get back to Mobicommerce was their new AMC plan and free upgrade policy which made us come back to Mobicommerce.

7. How easy or hard was it to get started with our solution?

Ans. Well, we did have our share of problems and issues of testing the app close 100 times but I guess we had expected that as we were customizing right from the login page to the checkout page. However once the tech guru Mr. Yash from Mobicommerce understood what we were looking for, everything after that was on place.

8. Which unique feature of MobiCommerce Solution did you liked the most? Why?

Ans. Well it’s difficult to talk about one feature but if I had to choose it would be the Deep linking and Push notification.

9. Increased in your sales by your mobile app(%)?

Ans. Our B2B sales have increased by more than 100% and the financial year still has 3 more months to go.

10. Give us the overall experience with MobiCommerce(Training, Delivery & Support)?.

Ans. Well I would surely give a 5 STAR rating to Shruti, Support co-ordinator from Mobicommerce for her prompt replies on minor issues we have had in the past.

11. What is your future planning of expanding your business and how you think our solution can help you out in expansion?

Ans. Well with more than 10,000 downloads of the AutoTrends android app and close to 4.5 start ratings; I must say you (Mobicommerce) guys are doing a phenomenal job.

12. Would you recommend MobiCommerce to others? Why?

Ans. Yes, I would surely recommend Mobicommerce to all Magento users for the only reason if you can think of a change needed in your mobile app in the near or coming future. Mobicommerce can make it happen. Kudos!! to the entire team of Mobicommerce and God Bless.

MobiCommerce

MobiCommerce is a leading end-to-end eCommerce software solutions provider. Known for developing scalable and feature-rich Marketplaces, eCommerce websites, mobile apps, and Progressive Web Apps (PWAs), MobiCommerce boasts of being more feature-rich and fast as compared to its competitors. It has a steady clientele from the GCC and Europe.

Recent Blogs

Magento Mobile App

Top 8 Benefits of Using Magento Mobile App for E-commerce

About 79% of smartphone owners purchase online using their mobile devices. Magento remains the most popular open source platform for e-commerce worldwide, with over 260,000 merchant websites and over 28% of the total mobile apps. Magento offers all the functionality businesses require to build a wide range of applications, modules, plug-ins, and e-commerce features, including… Continue reading Top 8 Benefits of Using Magento Mobile App for E-commerce

0 comments
Grocery Ecommerce

Grocery Ecommerce: 5 Things to Keep in Mind for Success

Online shopping has been gaining traction rapidly among all ages and geographic regions, and there is no reason to think this popularity will fall away in the upcoming years. This means there is no better time than now to invest in enhancing your capability to do online business. Online grocery sales increased to 26.5% last… Continue reading Grocery Ecommerce: 5 Things to Keep in Mind for Success

0 comments
B2B vs B2c eCommerce

7 Tips to Design an Excellent UX of a B2B eCommerce Platform

Imagine if you have various products in your store, and still, you are not able to generate enough sales from your store.  What could be the reason?  According to Adobe research, 38% of online shoppers don’t purchase from the website when they feel the design is unattractive to the store.  So, you need to focus… Continue reading 7 Tips to Design an Excellent UX of a B2B eCommerce Platform

0 comments

Want to stay up to date?

Sign up for our newsletter and be the first to receive all the latest updates.

Ready to bring your ‘A’ game?

Beat branded competition with our innovative eCommerce development solutions.

Request a callback from us by filling the form below.

Get your project estimate. Brainstorm business ideas. Book a demo. Get complete support and so much more!